blog-detail

Tempur, alles voor een kwalitatieve slaap

10/10/2022

Een goede nachtrust is cruciaal om boordevol energie de dag te starten. Heb je fijn geslapen, dan beschik je over een sterke focus, heb je meer zin om te bewegen en een gezondere eetlust.

5 geheimen voor een uitstekende nachtrust

Wist je dat slapen niet alleen gaat over het aantal uur dat je kan slapen? Minstens even belangrijk is de slaapkwaliteit. Een kwaliteitsvolle slaap helpt je om wat je overdag geleerd hebt te onthouden en creëert ruimte in je hersenen voor nieuwe informatie.

Slapen is een basisbehoefte en gemiddeld hebben we zo’n 8 uur slaap nodig. Uiteraard is dat afhankelijk van persoon tot persoon. Hoe je weet wat voor jou het ideale slaappatroon is? Stel jezelf de vraag of je energiek wakker wordt en die energie ook de rest van de dag optimaal kan benutten. Is het antwoord op deze vraag ja? Perfect! Jouw slaap is kwalitatief uitstekend.

Helaas is genoeg slaap niet altijd vanzelfsprekend. Je kleine baby is weer eens vroeg wakker, je hond moet midden in de nacht even buiten of omwille van het etentje met vrienden zag je later dan voorzien je bed.

We zetten graag stappen om onze slaap te verbeteren maar uiteindelijk komt er niet zo veel van in huis. Toch kun je zelf een heleboel doen om je slaap te verbeteren. Daarom hebben we een aantal praktische slaaptips die je vanavond nog kunnen helpen om je slaapkwantiteit en -kwaliteit te verbeteren:

  • Creëer een routine voor het slapengaan.
  • Vermijd prikkels in de slaapkamer.
    Andere activiteiten, zoals werk of films kijken kan je beter ergens anders doen. Zo leggen je hersenen een goede link tussen het bed en slapen.
  • Ventileer voldoende om een ideale temperatuur van 16-18 graden te bekomen.
  • Drink 3 uur voor je gaat slapen geen cafeïne of alcohol en eet geen zware maaltijden.
  • Zorg voor een goed slaapcomfort.

De matras is de meest invloedrijke factor bij het bepalen of je comfortabel wordt ondersteund tijdens de nacht. Aangezien goed slapen essentieel is voor je gezondheid en welzijn, is het belangrijk om te investeren in een goede kwaliteitsmatras die het comfort en de ondersteuning biedt die u nodig heeft.

Hoek van een Tempur matras

Om jouw slaapcomfort te optimaliseren kies je best voor de producten van Tempur. Het temperatuurgevoelige TEMPUR® materiaal vormt zich naar de contouren van jouw lichaam. Het vermindert het ongemak dat wordt veroorzaakt door drukpunten. Door de druk te herverdelen, kan je direct ontspannen in de meest comfortabele slaaphouding en word je volledig ondersteund.

Tempur Original Topper matras met PU cover

Is je huidige matras nog degelijk? Kies dan voor een oplegmatras van Tempur. Bovendien kan je de cover eenvoudig van de matras halen om te wassen. Zo is een goede hygiëne altijd verzekerd.

Zeg vaarwel aan nekpijn met een Tempur kussen

Of je nu een zij-, rug- of buikslaper bent, Tempur heeft een uitgebreid gamma voor elk van ons. Naast de geschikte matras is een hoofdkussen dat bij jouw slaappatroon past, onmisbaar. In samenwerking met diverse fysiotherapeuten werden tal van kussens ontworpen om een ergonomische slaaphouding te verzekeren. Door het juiste kussen te kiezen kunt u uw slaaphouding en de kwaliteit van uw slaap verbeteren.

Het temperatuurgevoelige materiaal dat in alle TEMPUR® kussens wordt gebruikt, wordt zacht in reactie op uw lichaamswarmte. Het vormt zich naar de natuurlijke kromming van uw hoofd en nek en biedt optimaal comfort en steun. Hierdoor kunt u ontspannen en genieten van een meer rustgevende slaap.

Ergonomisch Tempur kussen
Het Tempur Fit dekbed deken

Tot slot nog twee extra’s die we je niet willen onthouden: het Tempur-fit dekbed en matrasbeschermer.
Het Tempur-Fit dekbed zorgt ervoor dat je lichaam de hele nacht op de ideale temperatuur blijft. Het vermindert hitte en transpireren en geeft u een meer ontspannen en comfortabele slaap.
De ademende, waterdichte onderlakens zijn gemaakt van natuurlijke vezels die snel vocht absorberen en vrijgeven aan de omgeving, waardoor uw lichaamstemperatuur constant blijft. Perfect om uw matras schoon en hygiënisch te houden.

Tempur bij 24/7 Care

Bij 24/7 vertrouwen we voor een goed slaapcomfort op Tempur. De producten zijn in het bijzonder uiterst geschikt om het slaapcomfort van zorgvragende mensen te verbeteren. Ontdek ons aanbod op de website.

Heb je vragen of wil je graag meer informatie?
Neem gerust contact met ons op.

Verdiep je verder in onze andere blogs