blog-detail

Professionele zorgverlening bij jou thuis – ouderenzorg

26/05/2022

“Geluk is niets meer dan een goede gezondheid”. Een veelvuldig aangehaald gezegde dat met het ouder worden een steeds intensere betekenis krijgt. Heel wat mensen blijven vandaag fit en monter tot op hoge leeftijd, maar ouderdom komt vaak niet alleen. Vroeg of laat breekt dan ook het moment aan waarop de vraag gesteld wordt of alleen wonen nog mogelijk is en op wie een beroep gedaan kan worden om zorgverlening te voorzien.

Langer thuis wonen dankzij thuiszorg

Een goede gezondheid gaat niet alleen over ons lichamelijk welzijn. Ook het mentale en sociale aspect spelen een belangrijke rol. En waar zijn deze drie aspecten meer genesteld dan bij ons thuis. In onze vertrouwde omgeving voelen we ons veilig en geborgen. Het niet meer dan begrijpelijk dat we graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Helaas is dat niet vanzelfsprekend. De vraag naar thuiszorg neemt duidelijk toe, maar het wordt steeds minder evident om die vraag in te vullen. Weinig familieleden of vrienden zijn nog in de mogelijkheid om de zorg voor een hulpbehoevende op zich te nemen. De meesten hebben een vaste job, ze wonen niet altijd meer in de buurt en een paar uur per week helpen volstaat niet langer. Kortom, de combinatie met werk, gezin en hobby’s is niet eenvoudig waardoor de thuiszorg vaak niet alleen door de naasten gedragen kan worden.

Daarom zetten we bij 24/7 in op kwalitatieve hulpmiddelen waarmee je opnieuw zorgeloos kan wonen.

Professionele zorgverlening bij jou thuis

Er bestaan tegenwoordig heel wat diensten waarop je beroep kan doen.

In de eerste plaats denken we aan thuisverpleging. Zij nemen de wondzorg, de hulp bij medicatie en de hygiënische zorgen voor zich. Daarnaast zijn er heel wat organisaties die je ondersteunen in het huishouden. Ze doen voor jou de boodschappen, koken en helpen mee bij het dagelijkse onderhoud van je woning.

Naast deze professionele hulpverleners zijn er ook heel wat technologische oplossingen.

De voordelen van ouderenzorg bij jou thuis

Professionele zorgverleners zijn experten in wat ze doen. Met hun vakkennis zijn ze een efficiënte steun bij het verzorgen van de persoon die nauw aan je hart ligt. En dat schept een band van vertrouwen.

Professionele zorgverleners doen trouwens meer dan alleen hun takenpakket uitvoeren. Zonder het te beseffen, zijn ze een luisterend oor voor de oudere. Ze geven hem of haar een zinvolle tijdsbesteding, staan in voor een dagelijkse babbel en geven vrijblijvend informatie over extra hulpmiddelen.

Heb je vragen over onze woonoplossingen voor hulpbehoevenden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Verdiep je verder in onze andere blogs